For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Autonomna vožnja – sve o Teslinom autopilotu i više!

Autonomna vožnja – sve o Teslinom autopilotu i više!

Vožnja autocestom, izmjena voznih trakova, parkiranje i još puno toga se očekuje od najmodernijeg automatskog sustava vožnje, pa da vidimo što sve nudi autonomna vožnja Teslinog autopilota. Ovako ili onako, to je uvid i u blisku budućnost, jer sve mogućnosti i uvjete nemaju svi modeli automobila na tržištu. Tvrtka Tesla Motors ubrzano usavršava autonomni sustav vožnje, te ga je počela obilježavati i nivoima razvoja, a samim time i sve većim mogućnostima i brojem automatskih radnji sposobnih izvesti tijekom vožnje samostalno. Sve je počelo 2014. godine kada je ovaj sustav ponudila tvrtka Tesla Motors. Sustav je kompliciran, sastoji se od kamera, radara, hrpe senzora, sve kako bi se omogućila autonomna vožnja na autocesti.

Opisani tehnički paket donio je automobil Tesla Model S, s time kako je danas u SAD-u već osnovna verzija opremljena funkcijom Autopilota. Danas je ista funkcija dostupna i u modelima Model 3 i Model X. Vjerujemo kako ne treba posebno istaknuti da se na usavršavanju radi neprestano, te su skoro svakodnevno na raspolaganju updatei na internetu. Spomenuti sustav najviše je kritike pretrpio, i još je trpi, ako dođe do sudara. Bilo je nekih spornih slučajeva rada Autopilota, ali sve se uglavnom svodi na pogreške samih vozača koji sjede u autonomnom vozilu s funkcijom Autopilot. Premda bi radio potpuno automatski, više zbog zakonskih zahtjeva traži svako malo nadgledanje rada i uplitanje čovjeka. Dakle, ne smijete zaspati za volanom i očekivati kako će vas automobil s Autopilotom sam autmatski odvesti do cilja. Barem ne još!

Cadillac je u modelu XT5 iz 2018. godine ugradio autonomni sustav pod imenom Super Cruise. Nissan je u model Leaf Facelift ugradio ProPilot sustav djelomične autonomne vožnje kod kojeg cijelo vrijeme vozač mora na upravljaču držati obje ruke. Mnogi se pitaju što Autoplot može, a što ne? Osnovna verzija Autopilota automatski dodaje gas i koči, te održava sigurnosni razmak od vozila ispred, te vozilo pozicionira u sredinu širine vozne trake. Ovaj sustav košta 3.000 dolara ako dolazi s kupljenim automobilom, a ako se ugrađuje naknadno uz download cijena je 4.000 dolara.

I ovdje su bitne ruke na upravljaču, a na raspolaganju je zvučno i vizualno upozorenje kada je to neophodno, te u svakom trenutku može rukama upravljati upravljačem, te se sustav odmah isključi. Službeno se nudi Autopilot oznake „Level 2“ što je prema skali koju koristi američka NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). U ovom slučaju vozač stalno mora biti spreman na reakciju, a prema potrebi i da preuzme situaciju s upravljanjem. Treba napomenuti kako je oznaka „Level 1“ u biti za jednostavnu funkciju tempomata, dok je oznaka „Level 5“ za funkciju potpuno automatske vožnje, koja može voziti i bez vozača.

Autopilot funkcija u mogućnosti je uočiti i pogreške vožnje drugih vozača i to pokušati izbjeći. Potpuna verzija Autopilota kod kupnje s novim automobilom košta 5.000 dolara, a ako je ugrađujete na osnovnu verziju cijena je 7.000 dolara. Pogledate li internetske stranice Tesle možete uvidjeti kako svi modeli rapolažu funkcijom automatske vožnje, imaju ugrađeni potrebni hardware, dakle sve što je u budućnosti potrebno. Već je u 2019. godini Tesla osigurala sigurnosni upgrade za funkciju Autopilota kako bi što bolje radio i u gradu, uključujući sve aspekte vožnje, pa i semafore i stop znakove. No, kako stvari za sada stoje, ne treba očekivati potpuno autonomnu vožnju Teslinog automobila u takvim uvjetima. No, sasvim je jasno kako tvrtka Tesla Motors za cilj ima funkciju potpune autonomne vožnje bez utjecaja i intervencije vozača. Dok to ne zaživi, u širokoj praksi test modeli s ovom funkcijom odvesti će milijardu kilometara usavršavajući postojeće verzije.

Davor Kindy

Foto: Tesla

www.automania.hr

Top