For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Električni Fordov SUV u stilu Mustanga navodno će imati doseg 600 km

Električni Fordov SUV u stilu Mustanga navodno će imati doseg 600 km

Novi WLTP sustav mjerenja potrošnje goriva vozila izgleda kako će uvesti reda u automobilsku industriju kada je u pitanju tvornički navedena potrošnja goriva, koja je po ovom sustavu stroža za proizvođača, ali i puno realnijih brojaka kada su u pitanju vozači. Ford je u javnost pustio teaser fotografije svog novog električnog aduta, a donosimo i dva rendera koji pokazuju kako bi mogao izgledti novi planirani električni Fordov SUV izrađen u stilu Mustanga. Ono što odmah upada u oči, jest tvornički podatak koji najavljuje doseg, odnosno domet, jednim punjenjem baterije oko 600 km.

Oni koji se mogu sjetiti u jesen 2018. godine na osnovi Mustanga nastao je performansni električni automobil koji bi tako navodno trebao doći na tržište 2020. godine. Na Fordovom događaju “Go Further” konačno je službeno od strane Forda potvrđeno kako će se električni SUV i dosega 480 km pojaviti u jesen 2018. godine, a navodno po WLTP normi omogućava 600 km. Spominje se i mogućnost ugradnje sustava brzog punjenja baterije strujom.

Navedeni automobil za sada još uvijek nema svoje ime, premda ga kolokvijalno mnogi već nazivaju „Mach1“ ili „Falcon“ ili „Lightning“. Ford jedino što za ovaj automobil tvrdi jest fraza „Mustang inspiriran“. Ono što se sigurno zna jest kako ga razvija “Ford Team Edison” koji je zadužen za električna vozila ove marke. Isto tako se zna kako Ford do 2022. godine planira potrošiti 11 milijuna dolara u električnu mobilnost, pa će iz tog projekta izaći 40 električnih modela hibrida, te 16 čistih električnih vozila. Ford se pri tom u sklopu ovog projekta najviše usredostočuje na što veći doseg i što manju prodajnu cijenu e-vozila.

Davor Kindy

Foto: Ford

www.automania.hr

Top