For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Rabljeni Ford GT prodaje se u Njemačkoj za 1,2 milijuna eura

Rabljeni Ford GT prodaje se u Njemačkoj za 1,2 milijuna eura

Radi se o posebnoj verziji iz serije Ford GT 2018 koja je napravljena u samo 500 primjeraka, a ova ’67 Heritage Edition ‘ verzija još je rijeđa pa je zato cijena malo žestoka

Ford GT je legendarni sportski automobil za marku Ford, a u ovom slučaju radi se o najnovijoj verziji. Američki je proizvođač na tržištu ponudio samo 500 primjeraka Ford GT, a neki od kupaca su se odlučili za još luksuzniju i prestižniju, te time i rijeđu verziju Ford GT 67 Heritage Edition.

Ford GT 67 Heritage Edition pokreće isti motor kao i druge Ford GT modele, a radi se o  3,5 V6 EcoBoost twin-turbo motoru koji razvija najveću snagu 656 KS i najveći okretni moment 754 Nm. S mjesta do brzine 100 km/h ubrza za manje od 3 sekunde, a potegne do najveće brzine 348 km/h.

Automobil Ford GT 67 Heritage Edition je napravljen u čast pobjede na legendarnoj utrci 24 sata Le Masa 1967. godine. Karakterizira ga crvena boja s dvije uzdužne bijele crte i broj startni ‘1’, dok je interijer u crnoj koži. Sada je i jasno zašto je ovaj model rijedak i ima odgovarajuće visoku cijenu.

Primjerak na fotografiji je rabljeni, ali na instrumentnoj ploči mjerač pređenih kilometara pokazuje da je vozio samo 20 km. U doslovnom smislu ovo je kao novi automobil, kao da je tek izašao s tvorničke trake. Ovaj primjerak se u Njemačkoj (München) prodaje po cijeni od 1,2 milijuna eura.

www.automania.hr

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=sQD4q5RKupY

Top