For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Seat Cupra Formentor, plug-in hibridni CUV s vrhunskim performansama i DNK-om marke Cupra!

Seat Cupra Formentor, plug-in hibridni CUV s vrhunskim performansama i DNK-om marke Cupra!

Seat Cupra Formentor, manifest marke
Nakon punih godinu dana tijekom kojih je funkcionirala kao nezavisna marka, Cupra u Ženevi otkriva konceptualno vozilo Formentor, prvi model koji će se specifično razvijati za marku Cupra. Ovaj CUV sadrži sve značajke karaktera marke kao što je Cupra –
jedinstvenost, sofisticiranost i performanse. Ovo će se vozilo uvesti na tržišta tijekom 2020. godine, a svoj naziv zahvaljuje rtu Formentoru, jednom od najljepših, najdivljijih i, stoga, najekskluzivnijih rtova na otoku Mallorca. To je ujedno ime koje podsjeća na moć, snagu i sigurnost.

S vozilom Formentor, najemotivnijim i tehnološki gledano najnaprednijim modelom marke, Cupra slavi svoju prvi obljetnicu u punom sjaju tako što prodire u novi segment te integrira inovativni plug-in hibridni motor s vrhunskim performansama. Formentor čini korak naprijed prema elektrifikaciji i predstavlja smjer dizajna budućih modela marke Cupra.

Nakon uspješne prve godine na tržištu, s prodajom 14.400 vozila i bilježenjem rasta od 40 %, marka Cupra kreće vlastitim putom. Tijekom prvih dvaju mjeseci 2019. godine marka je povećala prodaju za 101,4 % s ukupno 3.600 vozila. Cupra pokreće mrežu 280 specijaliziranih točki prodaje diljem svijeta te je uspostavila cilj udvostručenja svoje prodaje tijekom sljedećih tri do pet godina.

Davor Kindy

Foto: Seat

www.automania.hr

Top