For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Toyota Supra model 2019

Toyota Supra model 2019

Toyota Supra model 2019: dugo očekivana japanska sporstka verzija ugledala je svijetlo dana

 

Halleluja, iščekivanju konačno je kraj! Predstavljena je serijska verzija Toyote Supra model 2019., a poznate su i cijene. Osnovna cijena za ovaj sportski automobil Toyota Supra 3.0 je 62.900 eura

Dugo i predugo smo čekali da Toyota pokaže serijsku verziju nove Toyote Supra. Dugo se valjalo, od neodređeni najava teasera, preko prototipa i koji je konačno zaživio u serijskom obliku i već je dostupan u prodaji. Nova Toyota Supra je peta generacija legendarnog automobila.

Toyota Supra! Ime koje samo za najmađe ljubitelje automobila ništa ne znači, ali malo starijim odmah srce zaigra jače, pa i kad nisu isključivi ljubitelji marke Toyota. Legendaran je to automobil koji se u četvrtoj generaciji prestao serijski proizvoditi sada već dosta daleke 2002. godine.

Nova Toyota Supra! Čini se da je, barem na prvi pogled, čekanje bilo više nego vrijedno. Supra ponovno živi i to peta generacija koja dolazi s potpuno novom super lakom platformom s motorom smještenim sprijeda, a koju je Toyota zajedno razvila sa BMW-om. Tako su iz ovog modela nastali blizanci, BMW kao nasljednik modela Z4 te nova generacija Toyote Supre.

Pa, znamo što sada mislite! Supra 2019 (kodni naziv A90) ne izgleda kao legendarni prethodnik Mk4. Prema Toyoti, novi se automobil uglavnom temelji na konceptu FT-1 koji oduzima dah od 2014. I zapravo, mnogo je ostalo od dizajna radikalne studije.

Prednja svjetla, maska te Double-Bubble krov karakteristike su nove Supre. Izuzetno dug, agresivno uvučen nos zamjenjuje se konvencionalnijim rješenjem. Straga je u načelu sličan. Elemente kao što su uska stražnja svjetla, spojler ili nisko montirano LED kočiono svjetlo preuzeto je sa studije FT-1.

Unutrašnjosti izgleda urednija, ravnomjernija verzija BMW interijera. To ne čudi, jer  Supra dijeli platformu s BMW-om. U unutrašnjosti je 8,8 inčni ekran osjetljiv na dodir, iDrive i automatska poluga mjenjača, sve preuzeto iz bavarskog blizanca. No, Toyota je posebno oblikovala obruč upravljača, inatrumente i školjkasta sjedala.

 

Toyota je šasiju modela A90 razvila zajedno s Gazoo Racingom. Na stražnjim kotačima je relativno konvencionalni multi-link ovjes, a sprijeda je McPherson ovjes. Toyota obećava veću strukturalnu krutost od supersporta Lexus LFA i niže težišta od GT86. Raspodjela težine automobila je optimalna 50:50, a sve verzije dobivaju adaptivne amortizere s načinima rada ‘Normal’ i ‘Sport’.

 

 

Izborom jednog od dva načina vožnje istovremeno se mijenjaju postavke kao što su zvuk motora i brzina odziva, podešavanje upravljača i diferencijala. Kotači su od 19 cola, a gume su Michelin Super Sport – sprijeda dimenzije 255/35 i straga 275/35. Brembo kočnice s prednjim čeljustima s četiri klipa su serijski dio opreme.

 

 

 

Bilo je mnogo nagađanja o motoru koji će pokretati novu Supru. Dakle … naravno, dugo je bilo poznato da će Toyota ‘zgrabiti’ 3,0-litarski redni šestcilindrični turbo motor od BMW-a zajedno s velikim osam stupanjskim ZF automatskim mjenjačem koji će biti smješteni sprijeda, dok je BMW diferencijal s ograničenim zaustavljačem na stražnjoj pogonskoj osovini. Ali, koliko točno snage i ‘konja’ ispod prednjeg poklopca motora ima, to do sada nije bilo poznato.

No, sada i to znamo. Motor Toyote Supre jednak je onom iz modela BMW Z4 M40i, te razvija najveću snagu 340 KS i najveći okretni moment 500 Nm. Prema tvrdnjama Toyote 1.540 kg teška Supra s mjesta do brzine 100 km/h ubrza za 4,3 sekunde uz pomoć sustava Launch Control. Pri tom je najveća brzina elektronski ogranićena na 250 km/h iz sigurnosnih razloga.

Početak prodaje nove Toyote Supre u Njemačkoj planirano je krajem ljeta 2019. godine. U Njemačkoj će biri ponuđena samo jedan paket opreme koja nudi gotovo punu opremu uključujući LED prednja svjetla, navigaciju, električna Alcantara sportska sjedala i neke sustave pomoći kao što su upozorenja o napuštanju trake ili senzori za parkiranje. Osim toga, Toyota nudi premium paket, koji uključuje crni kožni interijer, JBL zvučni sustav s 12 zvučnika, head-up zaslon i funkciju bežičnog punjenja za pametni telefon.

Osnovna cijena za Toyotu Supra 3.0 u Njemačkoj je 62.900 eura. Na početku će prodaja biti ograničena na samo 90 primjeraka ‘A90 Edition’. Supra A90 Edition uključuje Premium paket i dolazi s mat sivom bojom, mat crnim aluminijskim naplatcima i crvenom kožom unutrašnjosti.

https://automania.hr/

Top